Politika privatnosti

Backpack d.o.o. za usluge, turistička agencija

Tomaševićeva 5, 10410 Velika Gorica, Hrvatska
Agencija je upisana u Upisnik turističkih agencija pri Ministarstvu turizma Republike Hrvatske

OIB: 81587460909

MBS: 081149915

 

Ova politika privatnosti odnosi se na sve osobe, pravne i fizičke, s kojima  Backpack d.o.o. stupa u kontakt i na sve njihove osobne podatke, a u skladu sa pozitivnim zakonima Republike Hrvatske te u skladu sa odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. – Opća uredba o zaštiti podataka, poznata i kao GDPR.

 

ZAŠTITA PODATAKA

Backpack turistička agencija se obvezuje na zaštitu osobnih podataka svih klijenata na način da prikuplja samo nužne podatke koji su neophodni za ispunjenje naših obveza. Informiramo klijente o načinu korištenja prikupljenih podataka i dajemo na izbor mogućnosti upotrebe podataka, uključujući i mogućnost izbora za marketinške svrhe.

Svi podaci klijenata i partnera se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Backpack turističke agencije i poslovni partneri odgovorni su poštovati načela zaštite privatnosti.

 

Naša e-mail adresa, stalno dostupna, za upite obrade, vođenja i zaštite podataka je: backpack@backpack.hr

 

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam Vi želite dati ili one koji su neophodni kako bismo Vam pružili i/ili unaprijedili usluge. Prikupljamo podatke potrebne i propisane zakonima vezano u našu djelatnost, podatke potrebne za poslovne ponude i ugovore te u svrhu direktnog marketinga.

 

Prikupljamo izravne osobne podatke kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa i ostale podatke koje želite čuvati u tajnosti, kao i neizravne podatke kao što su ‘Cookies’ (praćenje), veza i informacije o sustavu.

 

Vaši osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu Backpack d.o.o. poslovanja, kao i za  upravljanje, podršku i dobivanje povratnih informacija o pruženoj usluzi te kako bi se spriječilo narušavanje sigurnosti, zakona ili uvjeta iz ugovora.

 

Backpack d.o.o. nikada neće dijeliti ili prodavati Vaše osobne podatke poslovnim suradnicima koji ih namjeravaju iskoristiti za izravne marketinške svrhe, osim ako nam niste dali izričito dopuštenje za to.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA DJECE

Backpack d.o.o. savjetuje roditelje i skrbnike da djecu poduče odgovornom i sigurnom korištenju osobnih podataka na internetu. Naše mrežne stranice bi mogle privući djecu mlađu od 16 godina i eventualno prikupljati podatke, u tom slučaju kao što činimo i sa ostalim podacima u najvećoj mogućoj mjeri štitimo privatnost. Podatke djece i o djeci bez roditeljske/starateljske privole ne prikupljamo, ne koristimo, ne otkrivamo i brišemo ako je do toga došlo dječjom aktivnošću.

 

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.
Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.
Ova Pravila se ne primjenjuju na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom, koji je depersonaliziran ili anonimiziran.

 

KAKO PRIKUPLJAMO OSOBNE PODATKE

Backpack d.o.o. prikuplja Vaše osobne podatke, između ostalog, u sljedećim slučajevima:

 • Ukoliko nas izravno kontaktirate putem bilo koje internetske stranice Backpack d.o.o. kako biste zatražili informacije ili ponudu za naše proizvode ili usluge
 • Ukoliko izravno od nas kupite proizvod ili uslugu
 • Ukoliko odgovorite na naše izravne marketinške kampanje, na primjer ispunjavanjem forme za unos podataka na našoj internetskoj stranici
 • Ukoliko nam naši partneri ili principali dostave vaše podatke na dozvoljen način
 • Ukoliko smo vaše osobne podatke dobili iz drugih izvora, na primjer od posrednika za poslovne adrese
 • Ukoliko ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika

 

KOMENTARI

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

 

MEDIJI

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

 

KOLAČIĆI

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

 

Što je kolačić?

Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

 

Kako onemogućiti kolačiće?

Upravljanjem kolačićima odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu ili ne. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića te o njihovim mogućnostima

 

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

 

KOJI PODACI SE MOGU PRIKUPLJATI

Možemo prikupljati sljedeće vrste podataka:

 • Kontaktni podaci – ime, titula, adresa, kontakt broj, email adresa.
 • Korištenje internetske stranice – način na koji koristite našu stranicu, uključujući informacije prikupljene putem kolačića i ostalih tehnologija za praćenje
 • Fotografije i video snimke – u slučaju prezentacija na sajmovima, konferencijama i drugim sličnim događanjima, možemo popratiti događaj fotografiranjem ili snimanjem video materijala koje kasnije objavljujemo na internetskim stranicama Backpack d.o.o. i društvenim mrežama
 • Informacije o prodaji, uslugama i servisu – informacije o kupnji, uključujući korisnički identitet kupca, broj računa ili ugovora i informacije o činjenici korištenja naših usluga, uključujući prigovore i zahtjeve
 • Informacije o povijesti kupca – stupanj zadovoljstva kupca, zaprimljene ponude, podaci o kupnji uključujući predmet i datum kupnje, datum isporuke, informacije o jamstvu, odaziv na kampanje, povijest prigovora, povijest servisa i usluga

 

KAKO SE VAŠI PODACI MOGU KORISTITI

Korištenje osobnih podataka u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka mora biti opravdano temeljem jedne od pravnih „osnova“, a mi ovim pravilnikom utvrđujemo osnove za svaku upotrebu osobnih podataka.

Opravdana osnova za upotrebe su Legitimni interes i Suglasnost.

 

Legitimni interes:

Ova obrada temelji se na legitimnom interesu Backpack d.o.o. za promoviranjem i pružanjem informacija o svojim proizvodima i uslugama, kao i u svrhu održavanja najviših standarda prodaje i usluga iz svoje ponude.
Temeljna prava i slobode postojećih i potencijalnih kupaca odmjerena su u odnosu na interes Backpack d.o.o. da obrađuje osobne podatke u navedenu svrhu.

 

Ponuda, prodaja i usluge
Vaši osobni podaci koristiti će se za obradu ponuda, prodaju i usluge.

Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje i usluga predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ili ga čak onemogućiti.

Backpack d.o.o. prikuplja kontaktne podatke, osobne podatke i interese, informacije o ponudama, prodaji, pruženim uslugama te ih može koristiti kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.
Backpack d.o.o. može te informacije podijeliti s partnerima, na primjer pravnim osobama koje pružaju uslugu smještaja ili slično, kako bi odgovorio na vaše zahtjeve i dao vam odgovarajuću ponudu.

 

Pravne obveze
Backpack d.o.o. podliježe zakonima Republike Hrvatske i dužan ih se pridržavati, uključujući pružanje vaših podataka tijelima za provedbu zakona, regulatornim i sudskim tijelima te trećim parničnim stranama vezano uz postupke ili istrage bilo gdje u svijetu gdje je to zahtijevano. Tamo gdje je to dopušteno, izravno ćemo vam uputiti takav zahtjev ili vas obavijestiti prije odgovora, osim ako bi to moglo utjecati na sprječavanje ili otkrivanje zločina.

Pružanje osobnih podataka u svrhu sukladnosti s obvezujućim zahtjevima za vašim podacima predstavlja zakonsku obvezu koja ovisi o konkretnom zahtjevu.

 

KAKO ČUVAMO SIGURNOST VAŠIH PODATAKA

Koristimo razne sigurnosne mjere, uključujući enkripciju i autentifikaciju, kako bismo zaštitili i održali sigurnost, integritet i dostupnost vaših podataka.

 

Između ostalog, koristimo i sljedeće mjere

 • Strogo ograničen osobni pristup vašim podacima po načelu „nužnog pristupa“
 • Sigurni prijenos prikupljenih podataka
 • Postavljanje vatrozida na IT sustave u svrhu zabrane neovlaštenog pristupa
 • Trajno praćenje pristupa IT sustavima radi detekcije i sprečavanja zlouporabe osobnih podataka
 • Svi vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s našim pravilima i standardima sigurnosti (ili ekvivalentnim standardima naših podizvođača ili poslovnih partnera)

 

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te Backpack d.o.o.  poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

 

Zaštitne mjere za informacije o lokaciji

Određene usluge, na primjer dostava paketa na adresu, mogu se ponuditi isključivo ako odlučite otkriti svoju lokaciju.
Vrlo ozbiljno shvaćamo povjerljivost takve informacije o lokaciji te koristimo slijedeće zaštitne mjere za informacije o lokaciji:

Informacija se prikuplja ili joj se pristupa u tom obliku samo kada je to potrebno pružanje tražene usluge ili gdje smo zakonski obvezni zadržati i/ili pružiti tu informaciju (i gdje smo obvezni ustupiti tu informaciju tijelu za provedbu zakona ili nekoj trećoj strani, u tom slučaju ćemo vas obavijestiti, osim ako bi to moglo utjecati na sprečavanje ili otkrivanje zločina ili ako nam to nije dopušteno).
Svaka druga upotreba informacija o lokaciji u svrhu analize izvršit će se na nepovratno anonimiziranim skupovima podataka.

 

KOLIKO DUGO ZADRŽAVAMO VAŠE PODATKE

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani trajno do opoziva. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.
U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče odnosno do opoziva s Vaše strane.
U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti izbrisani odmah.

Osobni podaci koji više nisu potrebni ili se nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

 

Backpack d.o.o. može koristiti depersonalizirane ili anonimizirane podatke u statističke svrhe. U tu grupu podataka ulaze i Upitnici o zadovoljstvu uz koje se ne veže niti jedan osobni podatak.

 

KAKO NAS KONTAKTIRATI, VAŠA PRAVA NA ZAŠTITU PODATAKA I PRITUŽBE TIJELU ZA ZAŠTITU PODATAKA?

Ako imate ikakvih pitanja u vezi upotrebe vaših podataka, kontaktirajte nas na e-mail: backpack@backpack.hr

 

U SVAKOM TRENUTKU IMATE PRAVO:

 • tražiti nas da vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo vaše podatke
 • tražiti da se podaci koje smo o Vama prikupili prenesu („pravo na prenosivost podataka“) Vama ili trećim osobama u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske
 • tražiti nas da ispravimo sve netočnosti u podacima koje imamo
 • tražiti nas da izbrišemo („pravo na zaborav“) sve podatke na koje više nemamo zakonsku osnovu za upotrebu
 • u slučajevima gdje se obrada temelji na suglasnosti te vezano za svaki direktni marketing možete povući svoju suglasnost s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom
 • dati prigovor na svaku obradu uključujući profiliranje koja se temelji na legitimnom interesu zbog vaše specifične situacije, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka
 • tražiti nas da ograničimo način na koji koristimo vaše podatke, npr. dok se prigovor obrađuje
 • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr)

 

POSTUPANJE PO POVREDAMA OSOBNIH PODATAKA

Backpack po utvrđenoj povredi bez nepotrebnog odgađanja u najkraćem mogućem roku izvješćuje nadležno tijelo o povredi osobnih podataka izvješćem koje sadrži sve potrebne informacije sukladno Uredbi, osim ako postoji vjerojatnost povrede prava i slobodo pojedinca te se u tom slučaju obavješćuje pojedinac i/ili nadležne službe.

 

VAŠE OBVEZE I SUGLASNOST

Vaša je obveza pri popunjavanju formulara na našim mrežnim stranicama dati i jamčiti potpuno ispravne podatke i informacije, također biti poslovno sposobni,  te da imate sva prava stupiti u moguće poslovne odnose. Morate u cijelosti biti suglasni s uvjetima poslovanja Backpack d.o.o. te biti suglasni s mogućim prikupljanjem podataka u skladu s zakonima Republike Hrvatske i Politikom privatnosti.

 

Instagram
TripAdvisor